FAQ
Hoeveel drinkt de gemiddelde Nederlander?

In 2015 werd per persoon 64 liter bier, 19 liter wijn 3,3 liter gedistilleerd gedronken. In glazen zijn dit 256 glazen bier, 190 glazen wijn en 92 glazen sterke drank. In totaal drinken we dus 538 glazen per persoon per jaar.

Wanneer is het bierfeest ? Oktoberfest (Oktoberfeest)

Het Oktoberfest of Oktoberfeest is in 2017 van zaterdag 16 september t/m dinsdag 3 oktober. Het is één van de grootste bierfestivals ter wereld en word traditioneel altijd in München gevierd. Er zijn dan vele bierproeverijen waar je deel aan kunt nemen.

Wat is bokbier?

Bokbier is een laag gistend seizoensbier dat veelal in de herfst en de winter gedronken wordt. Het heeft een zoette smaak, dit komt omdat er karamelmout gebruikt word tijdens het brouw proces. Het alcohol percentage van bokbier is rondom de 6,5%. Bokbier is te herkennen aan de donkere bruine kleur.

Mocht je ooit een bierproeverij meemaken dat kom je beslist de beroemde bokbieren tegen?

 

Welk land drinkt het meeste bier?

Het antwoord op deze vraag zal je misschien niet al te veel verbazen maar hoewel de meningen verdeeld zijn is het vrijwel altijd de Tsjechië dat op nummer 1 staat.

The Tsjechen drinken zo rond de 142.4 liter bier per jaar per persoon. Of anders gezegd dit is één goede pint om de 35 uur het hele jaar door!! Dit is natuurlijk een gemiddelde, maar je kunt je indenken dat de Tsjechen goede bier kenners zijn en heel wat bier geproefd hebben in hun leven.

 

Please follow & like us 🙂
Facebook
Google+
http://www.amsterdamdrawing.nl/faq">
Twitter
Amsterdam
Mostly Cloudy
08:1816:36 CET
Feels like: 6°C
Wind: 9km/h SSW
Humidity: 83%
Pressure: 1008.7mbar
UV index: 0
11h
7°C
FriSatSun
9/2°C
7/3°C
7/5°C