Genieten van een heerlijke herfstbok

 

Zo rond eind september begin oktober is het weer zover. Dan is er weer volop herfstbok verkrijgbaar. Herfstbok is bier dat donker van kleur is en qua smaak een beetje bitterzoet is en waar je ook duidelijk het moutachtige van het bier bij proeft. Het percentage alcohol ligt zo tussen de vijf en zeven procent. Herfstbok drink je niet uit een gewoon maar wordt meestal in een kelkachtig glas geschonken en geserveerd. Hetzelfde soort wat je ook krijgt als je een trappist besteld.

 

Een bierproeverij van verschillende merken herfstbokbier

 

In oktober zijn er veel café,s en andere horecagelegenheden die speciale bierproeverijen organiseren. Bij deze gelegenheden kun je verschillende merken herfstbok van het vat proeven. Het is een leuke en vooral gezellige aangelegenheid om samen met familie en vrienden eens naar toe te gaan. Een leuke middag of avon waarbij je verschillende proefglaasjes voorgeschoteld krijgt. Op die manier ontdek je zelf welk merk of merken herfstbok je het lekkerst vind qua smaak.

 

Leer de smaak van een goede herfstbok kennen

 

Natuurlijk kun je tijdens een georganiseerde bierproeverij ook vragen stellen aan de horeca uitbater, ober of de café baas. Wil je bijvoorbeeld een keer weten hoe herfstbok aan die donker kleur of aan die unieke smaak komt ? Daar kan de ober of café baas bij een bierproeverij allemaal antwoord opgeven. Deze kan je ook uitleg geven hoe het brouwproces van dit soort bier in zijn werk gaat. Naast een heel gezellig en ontspannen uitje is het ook nog eens heel educatieve middag os avond. Deze bierproeverijen of bierfestivals worden overal in het land georganiseerd. Wil je ook wat meer weten over verschillende merken en smaken herfstbok bier? Kijk en informeer eens of er een horecagelegenheid is, bij jouw in de buurt die binnenkort een bierfestival of proeverij organiseert.